Amazon cumpără producătorul de aspiratoare inteligente iRobot pentru 1.7 miliarde de dolari

Hardware

Aspiratoarele inteligente sau aşa zise aspiratoarele robot au devenit device-uri indispensabile în casele celor foarte ocupaţi, aflaţi tot timpul pe fugă. Sunt foarte comode, uşor de utilizat, pot fi puse la muncă de la distanţă şi pot păstra în anumite limite curăţenia în casă (am şi eu un astfel de aspirator, însă fie vorba între noi nu cred că l-am mai folosit de câteva luni).

Pentru că au avut şi au un succes comercial uriaş, anumite companii s-au specializat pe astfel de dispozitive, un astfel de exemplu fiind iRobot Corporation. Producătorul american a vândut până în prezent peste 30 de milioane de aspiratoare inteligente, brandul principal cunoscut şi în ţara noastră fiind Roomba.

Compania a atras atenţia gigantului Amazon, astfel că într-un comunicat oficial postat în cursul zilei de astăzi aflăm că Amazon va achiziţiona iRobot Corporation pentru suma de 1.7 miliarde de dolari. Amazon plăteşte 61 dolari / acţiune, cu 22% peste preţul actual de la bursă.

Tranzacţia urmează a fi supusă aprobării de către acționarii producătorului de aspiratoare, cât şi de către autorităţile de reglementare din domeniu.

Sursa foto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.