Seria de smartphone-uri iPhone 14 ar putea fi amânată pe fondul creşterii tensiunilor dintre China şi Taiwan

Smartphone

Bănuiesc că sunteţi la curent cu ce se întâmplă între China şi Taiwan, tensiunile dintre cele două ţări (bine, unii ar spune o singură ţară) fiind la cote alarmante după ce săptămâna aceasta Preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a făcut o vizită oficială în Taiwan.

După această vizită China a luat o serie de decizii, una dintre acestea spunând că orice produs livrat din Taiwan către China nu trebuie să mai conţină expresii gen “Made in Taiwan” sau “Made in Chinese Taipei” sau “Made in Taiwan, China”. La fel şi documentele de livrare nu trebuie să mai conţinuă cuvântul “Taiwan” sau “Republic of China”.

De ce este aceasta o problemă pentru Apple ?

Situaţia gigantului american este una sensibilă deoarece Apple foloseşte procesoare produse de TSMC (Taiwan) care sunt livrate către Pegatron în China (locul unde se fabrică iPhone-urile). Se pare că oficialii chinezi au început deja să refuze hardware produs în Taiwan care nu respectă condiţiile menţionate mai sus, inclusiv procesoare de la TSMC.

Apple încearcă să elimine toate expresiile şi cuvintele interzise de China astfel încât livrările să nu fie întârziate, însă experţii susţin că sunt şanse destul de mari ca oficialii chinezi să respingă în continuare produse realizate în Taiwan. În acest context există un risc crescut ca seria iPhone 14 să fie amânată.

În acelaşi timp analistul Ming-Chi Kuo susţine că Apple va demara producţia iPhone-ului 14 de 6.1 inci în fabrica Foxconn din India simultan cu fabrica din China (o altă dovadă că Apple are probleme şi caută alternative).

Sursa: gsmarena.com, sursa foto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.