Platformele de food delivery s-au scumpit exagerat de mult sau doar mi se pare mie ?

Opinie

Acasă comand destul de rar mâncare prin platformele de food delivery, însă la muncă ne strângem mai mulţi colegi şi cred că de 2 sau chiar 3 ori pe săptămână mai punem de-un meniul zilei, iar vinerea este ziua de “porceală” (McDonald’s, KFC, pizza sau alte similare).

Din când în când îmi vine şi mie rândul să mă ocup de comandă. Făcând acest lucru constant, am observat trei mari modificări când vine vorba de platformele de food delivery:

  • În anumite restaurante (nu în toate) preţurile sunt mult mai mari în aplicaţie decât dacă te-ai duce şi ai ridica personal comanda sau ai mânca direct acolo;
  • Preţul transportului a crescut “generos” de mult în ultima perioadă. Dacă la un anumit restaurant plăteam în urmă cu 4-5 luni un transport de 5 – 6 lei, acum plătesc 13 – 15 lei (au apărut diverse costuri adiţionale);
  • Aproape orice comandă vine acum obligatoriu cu un cost (în general) de 1 leu / ambalaj.

Înţeleg că inflaţie, înţeleg că preţuri mari la carburant (deşi în ultima vreme majoritatea comenzilor au fost livrate cu bicicleta), înţeleg comisioane mari practicate de platformele de food delivery, înţeleg în general multe, dar parcă să ajungi ca la o comandă de 150 lei să plăteşti în plus cam 35 – 40 lei mi se pare greu de digerat (am inclus aici cele trei puncte menţionate mai sus). La final mai laşi şi bacşiş.

Poate sunt eu mai ghinionist, însă cred că îmi voi aduce mai des pachet de acasă în ritmul ăsta.

PS: nu mai spun că oricum preţurile practicate de restaurante au crescut simţitor, dar acesta este un răspuns corect la ce se întâmplă la nivel macroeconomic.

Sursa foto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.