Programul Rabla pentru becuri devine o certitudine, acesta urmând să aibă alocat un buget de 400 de milioane lei

Diverse

Într-un articol anterior vă spuneam că Guvernul se gândeşte să lanseze un program Rabla pentru becuri, iar la doar câteva zile distanţă vă putem confirma că acest program există, iar principiul de funcţionare va fi similar cu cel de la Rabla pentru electrocasnice.

Programul Rabla pentru becuri va avea un buget de aproximativ 400 de milioane lei, iar fiecare român ce va aplica va primi un voucher în valoare de 200 lei cu ajutorul căruia va putea achiziţiona becuri LED prin oferirea la schimb a unor becuri cu filament.

Dacă totul decurge normal, programul Rabla pentru becuri ar putea demara chiar din luna octombrie.

Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat că: „Cu voucherul primit se merge la magazinul care s-a înscris în program la AFM (pentru a putea fi un agent care vinde becurile respective). Ne vom referi strict la becurile cu led, care reduc consumul cu până la 70% şi, cu acel voucher şi becul vechi predat, poate să achiziţioneze becuri noi care reduc consumul semnificativ în gospodărie.”

Mai multe detalii despre acest program vom afla în zilele următoare.

Sursa: stiri.tvr.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.