Ministrul Digitalizării afirmă că în 3-5 ani va dispărea dosarul cu şină

Diverse

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat pentru profit.ro că România va renunţa la dosarul cu şină în 3-5 ani.

Afirmaţia este una cât se poate de curajoasă în contextul în care până în prezent au fost făcuţi paşi mici în această direcţie, însă fără digitalizare administraţia publică din ţară nu va oferi niciodată randamentul aşteptat de cetăţeni şi de Uniunea Europeană.

Interesant este că Sebastian Burduja a confirmat că funcţionarii publici se tem de digitalizare, aspect cât se poate de absurd într-o ţară civilizată. Sigur că atunci când în administraţia de orice fel găsim doar tăntici şi nenici care toată viaţa lor au funcţionat cu pixul şi cu foaia, este oarecum normal ca trecerea pe calculator să fie dificilă.

Rezistenţa la schimbare trebuie să dispară, oamenii ce lucrează la stat trebuie să înţeleagă că trebuie să se adapteze, iar dacă nu o vor face curând, ar putea fi înlocuiţi cu aplicaţii, chatboţi şi chiar oameni din afara sistemului.

Până la noi ordine, dosarul cu şină va rămâne rege într-o ţară europeană pregătită să intre în 2023.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.