De ce să participi la Microsoft Ignite – Spotlight on Romania, ediția a 6-a

În 2021 v-am invitat să participați la Microsoft Tech Day. Acum se numește Microsoft Ignite – Spotlight on Romania.

Este cel mai important eveniment al Microsoft desfășurat în România.

Care sunt categoriile vizate de un astel de eveniment?

🟣 dezvoltatori de software;

🟣 administratori de baze de date;

🟣 analiști sau experți în data science.

Evenimentul se desfășoară pe 8 decembrie, iar locația aleasă este Nord Events Center by Globalworth. Participa este gratuită în limita locurilor disponibile,  cu înscriere în prealabil (în jur de 500 persoane). Mai multe detalii puteți găsi pagina dedicată Microsoft Ignite 2022. Formularul de înregistrare îl aveți aici. 👈🖱️

Printre cei ce vor susține prezentări se află:

🟪 Bogdan Putinică | General Manager Microsoft Romania;
🟪 Lucian Ungureanu | Azure Business Lead Romania at Microsoft;
🟪 Daniel Rusen | Marketing & Operations Director Microsoft Romania;
🟪 Alex Mang | Microsoft Regional Director | Microsoft Azure MVP;
🟪 Radu Vunvulea | Microsoft Regional Director | Microsoft Azure MVP | Group Head of Cloud at Endava.

Mi se pare că evenimentul a fost sumarizat excelent de către un participant din 2021:

Microsoft Tech Day ne ajută să înțelegem mai bine punctul în care ne aflăm și direcția în care trebuie să ne îndreptăm pentru a ne asigura că munca noastră, ca dezvoltatori de software, aduce un impact semnificativ în organizațiile noastre.

Focusul din 2022 este dat de inovațiile aduse în Microsoft Azure și cele mai noi tendințe în dezvoltarea de soluții și aplicații digitale pentru diferite industrii. Accentul va fi pus pe dezvoltarea stabilă a organizațiilor.

Alte subiecte ce urmează fi dezbătute:

🔵 cum poate fi accelerată inovația cu ajutorul soluțiilor cloud;

🔵 cele mai noi metode spre a spori agilitatea companiilor prin intermediul AI;

🔵 cele mai complexe soluții de securitate dezvoltate de către Microsoft.

Declarații oficiale:

“Microsoft Ignite – Spotlight on Romania este platforma potrivită pentru a descoperi împreună oportunitățile create de tehnologia adusă de Microsoft în România, dar și noile modalități prin care profesioniștii în IT, fie că vorbim de dezvoltatori de software, experți în cloud sau creatori de startup-uri, își pot transforma ideile în inovații cu impact global real. Tehnologia a schimbat și va continua să schimbe lumea, iar noi trebuie să valorificăm potențialul pe care îl avem. În România există peste 30.000 de start-up-uri și companii IT, precum și a doua cea mai mare comunitate de dezvoltatori software din CEE, iar Microsoft contribuie de mulți ani la dezvoltarea acestor ecosisteme vibrante. Prin programul Microsoft for Startups Founders Hub, facilităm accesul la tehnologii, mentorat și resurse, astfel încât companiile să-și amplifice șansele de reușită într-un mediu atât de competitiv. De asemenea, educația și proiectele de skilling sunt o prioritate pentru noi, programele noastre de perfecționare în IT fiind accesate de 10.000 de persoane în ultimele luni doar în România, unde au fost obținute peste 3.500 de certificări individuale. Microsoft va susține în continuare activitatea dezvoltatorilor de software, a organizațiilor și a startup-urilor prin crearea de soluții tehnice și instrumente inovatoare care să le ofere agilitate și reziliență. România poate și trebuie să își construiască viitorul pornind de la potențialul masiv de digitalizare pe care îl are, iar noi vom continua să oferim sprijin pentru a valorifica aceste avantaje care ne plasează în poziția de viitor centru digital regional”, declară Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft România.  

Dragoș Bărbulescu – CTO Sameday Courier: “Mă bucur să văd că Microsoft duce tradiția Tech Day mai departe și organizează o nouă ediție a acestui eveniment, de data aceasta în format fizic. Sper ca Microsoft Ignite – Spotlight on Romania să ne ajute să înțelegem mai bine trendurile actuale și modalitățile prin care putem integra inovația în activitatea noastră, astfel încât să putem îndeplini așteptările clienților noștri la cele mai înalte standarde”.

În fiecare an, Microsoft Tech Day ne ajută să înțelegem mai bine punctul în care ne aflăm și direcția în care trebuie să ne îndreptăm pentru a ne asigura că munca noastră, ca dezvoltatori de software, aduce un impact semnificativ în organizațiile noastre. Mă bucur că anul acesta voi avea ocazia să asist la toate aceste prezentări personal dintr-o sală de eveniment, nu doar online, și că voi putea dezbate alături de ceilalți participanți cele mai noi tendințe în tehnologie”, susține Vlad Iliescu – expert IT.

La ediția din 2021 au participat peste 1300 de profesioniști și lideri din domeniul IT. Cum spuneam și mai sus, formularul de înregistrare îl aveți aici. 👈🖱️

Acest articol este susținut de către Microsoft. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.