5 motive să alegi iPhone 14 Pro / 14 Pro Max

Am ales 5 motive pentru care aș recomanda iPhone 14 Pro / 14 Pro Max. Știu că pentru unele configurații se așteaptă până în ianuarie 2023, dar multe configurații sunt cu livrare în câteva zile, indiferent că discutăm de 14 Pro sau 14 Pro Max. 

Mai multe configurații de iPhone 14 Pro Max găsiți în oferta celui mai mare magazin online autohton. 

  1. Cea mai bună valoare la revânzare; 

iPhone-urile își păstrează valoarea mai bine față de smartphone-urile Android

Smartphone-urile Android își pierd mult valoare, în decursul unui singur an. Sunt modele pe care le cumperi cu 6400 – 6500 lei și în 6 – 7 luni le găsești poziționate de Black Friday la 4000 lei în configurația de top. 

iPhone-urile își păstrează valoarea mult mai bine. Vei pierde dacă-l vinzi după 1 an, dar estimezi că maxim 15 – 20%. Mă uităm că și pe Flip se oferă o sumă mult mai mare pe un iPhone vs un rival cu Android din aceeași ligă. 

  1. Una dintre cele mai bune camere foto din segmentul smartphone-uri, iar pe video – cea mai bună;

iPhone 14 Pro / 14 Pro Max a devenit o alternativă la camerele mirrorless ieftine

iPhone-urile de generație nouă au devenit adevărate unelte pentru creatori de conținut și nu numai. Pur și simplu, calitatea pe care o oferă este la un nivel atât de înalt, încât pentru YouTube mai că nu ai nevoie de altceva. Adaug și camera foto care este una dintre cele mai bune, mă refer în special la modul Portrait. Mai au de învățat la zoom și pe timp de noapte, dar și acolo sunt pe drumul cel bun. 

  1. Interfață simplă + suport software; 

Una dintre cele mai simple și ușor de parcurs interfețe grafice aduse pe un smartphone

iOS este ușor de parcurs și de către un începător. Un utilizator de smartphone Android învață cum stau lucrurile în câteva zile. Nu ai cum să nu te adaptezi pe repede înainte. Pe lângă interfața simplă m-aș referi și la suportul software. Ai cel mai nou software din primele zile de când a ajuns a fi disponibil, nu la câteva luni distanță. 

  1. Plus de confidențialitate a datelor; 
Prim contact Apple iPhone 14 Pro

Apple restricționează accesul aplicațiilor la date confidențiale

Mark Zuckerberg se plângea cu lacrimi de crocodil că iPhone-urile nu mai permit Facebook să profileze utilizatorul. Nu știu cât este adevărat și cât este doar show, dar iPhone-urile stau ceva mai bine față de Android. 

Depinde mult și de utilizator, cât alege să share-uiască către aplicațiile instalate și cât alege să fie private. 

  1. Autonomie mai bună

Ultima generație cu port lightning

Doar cei ce nu au testat generațiile mai noi de iPhone spun că stau prost la autonomie. Trec testul unei zile de dimineața până seara, indiferent de cât de intens ajung a fi folosite. 

Alte companii din universul Android nu stau așa bine, din păcate. Este un element ce sper să fie îmbunătățit în 2023. 

Acest articol este susținut de către eMAG. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.