Automobil electric cu motor Huawei de 585CP ce ajunge în Europa

Un automobil electric ce folosește motor și infotainment de la Huawei a ajuns a fi vândut în Olanda. Este vorba despre modelul DongFeng Seres 5.

DongFeng vinde modelul Seres 3 în Olanda și a confirmat că urmează a fi importat și Seres 5 ce are motorul și sistemul de infotainment dezvoltate de către Huawei.

585CP și 940NM…

Huawei DriveONE combină puterea a două motoare electrice spre a produce 585 CP și un cuplu de 940Nm. Are lungime de 4.7 metri, iar bateria de 80kW ar conferi autonomie de până la 500 km după standardele NEDC. În China este și un model ce dispune de un motor termic de 1.5 litri ce funcționează pe post de generator. Nu va fi adus în Europa.

Interiorul lui DongFeng Seres 5

Suportă tehnologie V2V și V2L de care Cosmin Pană a scris aici (V2V – vehicle to vehicle, adică poate încărca alte automobile și V2L – vehicle to load, adică oferă putere către echipamentul de camping, spre exemplu).

Huawei HiCar permite transferul de aplicații de pe smartphone către automobil (navigație, muzică și alte aplicații selectate). Nu s-a precizat și prețul la care DongFeng Seres 5 va fi listat în Olanda.

Sursa: AutoWeek.nl

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.