Samsung renunță la slotul pentru microSD în cazul GALAXY S21, S21 Plus și S21 Ultra

Telefoane Mobile

Samsung era un fel de ultim mohican în ce privește slotul pentru cardurile microSD pe smartphone-urile sale din seriile S și Note. În 2021 se aliniază la ultimele trenduri din industrie, slotul pentru microSD este eliminat, iar lipsa încărcătorului din pachet îi aduce în linie cu politica criticată a Apple.

Informația legată de lipsa slotului pentru microSD este confirmată de mai multe surse din industrie, iar peste câteva zile o să avem cel mai probabil și confirmarea companiei sud-coreene.

GALAXY S21, S21 Plus și S21 Ultra nu vor dispune de slot pentru microSD, iar de aici se trage concluzia că s-a obținut un plus de spațiu pentru componentele interne (oare au venit cu un acumulator mai mare?). Sincer, dacă vor veni cu 256 GB din start nu-i absolut nicio problemă. 128 GB este cumva la limită pentru un utilizator ce folosește smartphone-ul în regim intensiv.

Înțeleg că pe anumite piețe vor veni cu încărcător în pachet. Nu m-aș supăra dacă la nivel european se stabilește o lege care să oblige în spațiul UE la încorporarea unui încărcător alături de un smartphone nou.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.