Netflix lansează Flixtape, corespondentul digital al casetelor video

Netflix a anunțat un nou serviciu, numit Flixtape, care permite crearea și partajarea listelor tematice de filme și seriale.

Prezentat de Netflix ca fiind corespondentul clasicelor casete video pe care erau înregistrate mai multe filme, noul serviciu Flixtape reprezintă o posibilitate de creare a unor playlist-uri care au la bază filmele și serialele disponibile pe Netflix.

Flixtape-urile create pot avea rol de referință personală pentru o viitoare vizionare sau pot fi create pentru a fi recomandate prietenilor. Utilizatorul poate alege orice temă comună. Spre exemplu, poate crea un Flixtape cu filme polițiste clasice sau comedii muzicale. O astfel de listă nu poate conține mai multe de șase elemente.

Pe site-ul oficial există câteva exemple predefinite, pentru cei aflați în pană de inspirație. Pentru orice Flixtape utilizatorii pot apela la două sugestii automate. Sistemul folosit de Netflix va realiza sugestiile respective pe baza cuvintelor-cheie folosite de utilizator în titlu sau descrierea listei create.

Noul serviciu funcționează independent de site-ul principal și este disponibil la adresa flixtape.netflix.com. Totodată, este disponibil doar pentru limba engleză, dar, cum Netflix România nu oferă localizare, asta nu va reprezenta un impediment pentru utilizatorii români care folosesc oricum varianta în engleză.

[embedded content]