Luna viitoare ar putea fi lansat primul smartphone din lume cu cameră foto de 192 Megapixeli ?

Hardware

Se pare că lupta megapixelilor nu s-a încheiat încă, dacă anul trecut am văzut premiere de smartphone-uri cu 64 sau 108 Megapixeli, anul acesta trecem la următoarele niveluri şi vom asista la lansarea de telefoane cu 144 Megapixeli (am citit că Xiaomi va sparge gheaţa aici) sau chiar 192 Megapixeli.

Un zvonac de prin China de care recunosc că nu am auzit niciodată a postat pe Weibo o informaţie ce a fost preluată de toată presa de specialitate: luna viitoare va fi prezentat oficial primul smartphone cu cameră foto de 192 Megapixeli. Acesta ar urma să utilizeze procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 765, unul capabil să susţină o astfel de rezoluţie.

Este foarte probabil ca acest senzor de 192 Megapixeli să fie fabricat de Samsung, însă ce producător de telefoane se va încumeta oare la un asemenea pariu ? În pole position par a fi LG (producător ce a anunţat că va încerca o revenire în forţă anul acesta), Xiaomi (compania chineză este obişnuită să deschidă drumuri în această zonă) sau Vivo (una dintre cele mai active companii când vine vorba de implementare caracteristici în premieră).

Să fie oare adevărat acest zvon ? La ce ne ajută o cameră foto de 192 Megapixeli ?

Sursa: androidauthority.com
Categorii: hardware

Tag-uri: 192 Megapixelicamera foto