Guvernul României ia din rezervele ANCOM suma de 700 milioane lei pentru a o folosi în lupta cu noul coronavirus

Diverse

Costurile statului român în această perioadă sunt foarte ridicate în contextul pandemiei COVID-19, iar guvernanţii caută soluţii de a aduce bani în plus la bugetul de stat.

În urmă cu doar câteva ore Guvernul României a aprobat prin ordonanţă de urgenţă bugetul de venituri şi cheltuieli al ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii). Executivul a fost nevoit să apele la rezervele acestei autorităţi şi a transferat către bugetul de stat suma de 700 milioane de lei. Aceasta va fi folosită în combatarea actualei pandemii cu noul coronavirus.

”Ca urmare a întârzierilor apărute în aprobarea bugetului ANCOM de către Parlamentul României, s-a instituit o excepție temporară doar pentru acest an și bugetul a fost aprobat prin ordonanță de urgență, iar una dintre prevederile importante ale acestui buget de venituri și cheltuieli este transferul la bugetul statului a unei sume de aproximativ 700 milioane lei din rezervele ANCOM, sume transferate la bugetul statului pentru sprijinirea eforturilor de combatere a răspândirii epidemiei cu coronavirus”, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Tot prin intermediul acestei ordonanţe de urgenţă a fost exceptată obligația de plată a taxei de spectru pentru radiodifuzori în cursul anului 2020 și este amânată până pe 31 octombrie obligația de plată a acestei taxe pentru ceilalți operatori de comunicații electronice care utilizează frecvențe radio.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse

Tag-uri: ANCOMbugetul de statrezerve financiare