Altex urmează a vinde măști de protecție la 1.5 lei (75 lei pe setul de 50)

Diverse

Zilele acestea marii retaileri caută să câştige imagine pe spatele mult râvnitelor măşti de protecţie. eMAG a dat startul, iar de atunci foarte mulţi comercianţi au intrat în horă.

Altex a avut măşti la 2.99 lei / bucata şi a reuşit să vândă peste 3 milioane de bucăţi, iar acum are un stoc de 2 milioane măşti la preţul de 2.59 lei / bucată. Măştile sunt vândute atât online prin intermediul site-urilor altex.ro şi mediagalaxy.ro, cât şi în magazinele fizice din toată ţara.

Se pare că retailerul a reuşit să comande un lot nou de 20 milioane de măşti direct din China şi pentru că transportul acestora se va face pe apă, preţul final va fi şi mai mic. Deşi mai ieftin, transportul este mai lent, astfel că cele 20 milioane de măşti vor fi disponibile la vânzare în a doua jumătate a lunii mai. Preţul va fi de 1.5 lei / mască.

Prețurile vor începe să scadă treptat, atunci când volumul transporturilor de echipamente aduse cu vaporul în țară va crește semnificativ, în comparație cu cele care ajung în România cu avionul. Prin comparație, diferența de costuri de transport este semnificativă.

De asemenea, este de menționat faptul că Altex face toate eforturile să reducă prețul către consumatorul final, deși prețul de producție în China, este în creștere. Până acum, compania a cumpărat măști de la intermediari și din importuri proprii aduse cu avionul, ale căror costuri de transport sunt semnificativ ridicate.

De curând, am reușit să plasăm comenzi pentru încă 20 de milioane de măști cu standard FFP2, direct la fabricile din China. Acestea vor ajunge în România în a doua jumătate lunii mai, transportate pe vapor, în containere. Prețul de vânzare va fi de 1,5 lei bucata, fără adaos comercial. Facem tot posibilul să răspundem ambelor nevoi: cea care ține de urgență, și cea legată de preț. Vom avea grijă să existe un mix permanent între cele două necesități.”, a declarat Dan Ostahie, fondator și CEO ALTEX România.

Sursa: startupcafe.ro

Categorii: retail

Tag-uri: 1.5 leialtexmascamasca de protectie