Facebook a cumpărat platforma Giphy cu 400 milioane de dolari

Software

Ştiţi imaginile acelea animate, aşa numitele GIF-uri ? Ei bine Giphy este cea mai mare şi mai populară platformă online de astfel de GIF-uri.

Giphy este o companie relativ tânără, aceasta a fost înfiinţată în New York în 2013 şi iată că la 7 ani de la acest eveniment Facebook sare cu banul şi o cumpără pentru 400 milioane de dolari. Planul celor de la Facebook este să integreze această platformă cu Instagram astfel încât aceasta din urmă să devină mai interactivă, mai animată.

Cei de la Giphy au declarat că „Instagram a revoluţionat auto-exprimarea. Peste 1 miliard de oameni folosesc Instagram pentru a comunica felul în care se simt şi ce îi pasionează. Suntem nerăbdători să îi ajutăm să fie şi mai animaţi.”

Foarte important de menţionat este că Giphy îşi va continua colaborarea cu actualii parteneri (Tinder, Twitter, Snapchat, Slack etc.), utilizatorii acestora putând a trimite la fel ca până acum GIF-urile favorite.

La sfârşitul anului trecut platforma Giphy era folosită zilnic de peste 700 de milioane de oameni ce trimiteau peste 10 miliarde de GIF-uri.

Sursa: news.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.