Xiaomi a anunţat că nu va mai produce smartphone-uri 4G din 2021

Telefoane Mobile

Xiaomi, prin vocea preşedintelui Lei Jun, surprinde pe toată lumea şi vine cu o veste ce poate fi catalogată cel puţin provocatoare: compania chineză nu va mai produce smartphone-uri 4G din 2021. Începând cu anul viitor Xiaomi va produce doar telefoane 5G, inclusiv în segmentul entry-level cu preţuri de 100 – 150 dolari (bine, afirmaţia este puţin forţată pentru că şi device-urile 5G au conectivitate 4G).

Nu ştiu dacă acest anunţ va ajuta sau nu compania în contextul actual. Implementarea 5G a fost clar încetinită de pandemia COVID-19, iar acoperirea 5G în 2021 va lăsa de dorit. În plus, un telefon 5G vine cu costuri de producţie mai mari, de aceea este foarte posibil ca în acelaşi segment de preţ un telefon 5G să fie mai slab echipat decât unul doar cu 4G.

Xiaomi îşi pune mari speranţe în tehnologia 5G şi va aloca foarte multe resurse în implementarea acesteia pe toate device-urile sale. Lei Jun susţine că această decizie de a lansa exclusiv smartphone-uri 5G este în favoarea utilizatorilor Xiaomi, aceştia putând utiliza servicii avansate precum cloud gaming, videoconferinţă 4K / 8K etc.

Producătorul chinez va investi foarte multe resurse şi în dezvoltarea de noi tehnologii din categoria IoT (internet of things).

Sursa: gizmochina.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.