Sunt bune produsele mărcilor proprii ale retailerilor români ?

Opinie

În urmă cu câteva zile mi-am cumpărat pentru apartament un aparat de aer condiţionat (cel vechi făcea majoratul anul acesta şi chiar dacă şi-a făcut cu prisosinţă treaba, în ultimii 2-3 ani dădea semne de îmbătrânire).

După lungi analize şi verificări m-am oprit la modelul Midea Blanc R32 de 12.000 BTU ce l-am achiziţionat de pe eMAG. Am considerat că raportat la nevoile şi la bugetul meu, acest aparat este soluţia optimă (rămâne de văzut dacă am fost inspirat sau nu).

Pentru partea de instalare am vrut iniţial să cumpăr tot un pachet de la eMAG, însă după ce am citit mai multe review-uri, am considerat că Depanero nu este ceea ce trebuie. Am un prieten care lucrează la un Altex în Brăila şi l-am rugat să îmi zică dacă firmele cu care colaborează în oraş pe partea de instalare sunt bune. Feedback-ul lui a fost unul pozitiv şi am optat astfel pentru un pachet de instalare aer condiţionat fără kit montaj inclus de la Altex.

Ieri au venit reprezentanţii firmei la care am fost alocat pentru instalare. Totul a mers şnur, oamenii au fost foarte amabili, deschişi la întrebări, chiar am fost plăcut surprins de cum a decurs întreg procesul. În tot acest timp am discutat cu aceştia diverse aspecte, iar la un moment dat am pus eu o întrebare legată de calitatea produselor Vortex. Reacţia celor doi instalatori a fost instantanee, de parcă am apăsat un întrerupător. Ambii mi-au confirmat că aparatele de aer condiţionat Vortex sunt zgomotoase, se strică des şi în general oamenii sunt nemulţumiţi de acestea. Cumva mă aşteptam la un asemenea răspuns, vorbim totuşi de nişte produse entry-level în segmentul lor.

De la această discuţie m-am gândit la acest articol. Sunt curios care sunt experienţele voastre cu produsele mărci proprii ale retailerilor români. Eu de exemplu am în bucătărie un televizor Vortex mic de 61 cm la care mă uit destul de rar şi singurul aspect care mă deranjează la el este sunetul jalnic. În rest îşi face treaba pentru cei 195 lei cât am plătit pe el.

Printre mărcile proprii avem (dacă greşesesc, vă rog să mă corectaţi):

  • Star-Light la eMAG;
  • Vortex şi Myria la Altex şi MediaGalaxy;
  • Vision la Flanco;
  • Bluesky şi Carrefour Home la Carrefour;
  • Qilive la Auchan;
  • SilverCrest la Lidl.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.