iQOO (brand secundar Vivo) a lansat tehnologia de încărcare rapidă la 120W (o încărcare completă a bateriei în 15 minute)

Software

iQOO este un brand secundar Vivo şi este un nume din ce în ce mai prezent în pieţe aflate în plină dezvoltare precum India. Compania chineză a prezentat în urmă cu doar câteva ore tehnologia de încărcare rapidă la 120W.

Avantajele Flash Charge 120W sunt date fără doar şi poate de viteza de încărcare. Noua tehnologie poate încărca un acumulator de 4000 mAh de la 0 la 50% în doar 5 minute şi de la 0 la 100% în 15 minute. Interesant este că prezentarea făcută de iQOO a durat fix 15 minute, timp în care o variantă de test a fost încărcată complet (un demo live).

Flash Charge 120W utilizează două baterii a câte 2000 mAh, iar încărcătorul oferă o încărcare la 120W cu 20V x 6A. Pentru că în timpul încărcării căldura degajată este uriaşă, iQOO a anunţat că a dezvoltat şi un sistem nou de răcire foarte eficient.

Noul sistem Flash Charge 120W va putea fi văzut la lucru comercial chiar de luna viitoare, producătorul chinez urmând a anunţa un smartphone de gaming cu această tehnologie.

Sursa: fonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.