Apple a demarat producţia de iPhone 11 şi în India

Telefoane Mobile

Până de curând Apple producea în fabricile sale din India doar modele mai ieftine în genul iPhone SE sau modele mai vechi în genul iPhone 8. Acestea erau destinate în mod special pieţei locale, una tradiţional săracă.

Din păcate pentru “mărul muşcat”, o lege dată anul trecut în India face şi mai dificilă posibilitatea de a creşte în zona modelelor noi, a flagship-urilor. Guvernul indian a introdus o taxa de 20% pentru importul de electronice, deci tot ce este produs în afara ţării pleacă din start cu un handicap generos la nivel de preţ.

Pentru a evita această taxă, dar şi pentru a reduce dependenţa de China, Apple a decis să producă modele mai scumpe şi în India. Astfel, la fabrica Foxconn de lângă oraşul Chennai, a fost demarată producţia modelului iPhone 11. Unităţile produse aici vor fi destinate în primă fază pieţei indiene, însă dacă contextul o va cere, în scurt timp am putea cumpăra şi în România iPhone 11 fabricat în India.

În prezent, din cauza prețurilor foarte mari și a puterii reduse de cumpărare, Apple are în India o cotă de piaţă de doar 1%.

Sursa: moneycontrol.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.