Xiaomi a prezentat un demo cu viitorul său smartphone cu cameră frontală sub display

Hardware

Xiaomi a confirmat oficial că în 2021 vom vedea primul său smartphone cu cameră frontală sub display. Foarte probabil ca anul viitor acesta să fie principalul trend din piaţă, cel al device-urilor fără cameră selfie vizibilă.

Compania chineză a făcut şi un demo pentru a-şi prezenta noua tehnologie, una care în mod curios a ajuns deja la a treia generaţie (cel puţin aşa susţine Xiaomi). Prima generaţie se referă la tehnologia de laborator, a doua se referă la un prototip nepregătit pentru producţia în masă, iar a treia este cea prezentată acum, una care va ajunge în piaţă cel mai probabil în februarie 2021 prin intermediul modelului Xiaomi Mi 11.

Din scurta explicaţie oferită de Xiaomi, se pare că inginerii companiei au dublat numărul de pixeli ai display-ului din zona camerei frontale. Când se face o fotografie, numărul de pixeli suplimentari se dezactivează pentru a permite luminii să ajungă la senzorul foto (chiar dacă nu este suficientă lumină, aceasta va fi compensată prin procesare).

În teorie noua tehnologie arată bine, însă sunt sigur că primele smartphone-uri vor avea rezultate dezamăgitoare. Personal estimez că în aproximatix 1.5 – 2 ani de la prima lansare comercială vom avea o tehnologie cât de cât matură.

Se pare că noua tehnologie nu îi convine preşedintelui american Donald Trump. La auzul că Xiaomi pregăteşte aşa ceva, acesta a avertizat că din 2021 va trece pe lista neagră şi această companie. Motivul ? Are o cameră ascunsă ce poate spiona. (glumă găsită pe Youtube).

Sursa: arstechnica.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.