Coalition for App Fairness (CAF) – alianţă anti-Apple între Spotify, Epic Games, Deezer şi multe alte companii

Diverse

Era clar că Epic Games va primi întăriri în disputa cu Apple, nemulţumirile dezvoltatorilor de aplicaţii existând dintotdeauna, însă până în acest moment aceştia nu au avut un lider, un partener puternic care să le permit să îşi spună off-urile cu ecou în întreaga lume.

Dezvoltatorii sunt nemulţumiţi de taxa pe venituri de 30% pe care o practică Apple, cât şi de faptul că orice aplicaţie ce concurează cu una proprietară Apple este trasă în jos în categoria recomandări, tocmai pentru a nu deveni o rivală puternică pentru Apple.

Mare parte din cei nemulţumiţi (Epic Games, Spotify, Deezer, Basecamp, ProtonMail, European Publishers Council şi mulţi alţii) s-au unit în alianţa Coalition for App Fairness (CAF). Vorbim de o coaliţie anti-Apple prin intermediul căreia dezvoltatorii vor solicita reguli egale pentru toată lumea, corectitudine şi tratament echitabil.

Rămâne de văzut dacă Apple va ceda acestor presiuni şi va veni cu modificări utile la nivelul politicilor practicate în App Store.

Sursa: neowin.net

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.