Uber se gândeşte să cumpere Free Now

gAuto

Cei de la Uber doresc să îşi crească cota de piaţă în Europa şi America Latină, iar pentru a face acest lucru se gândesc serios să cumpere serviciul de taxi şi ride sharing Free Now.

Uber ar putea profita şi de situaţia financiară şubredă a companiei a căror principali acţionari sunt Daimler Mobility şi BMW. Se pare că pandemia a zdrunciat echilibrul financiar al celor de la Free Now, compania anunţând deja o serie de măsuri pentru reducerea costurilor. Tot pe acelaşi considerant, Free Now a fuzionat luna aceasta cu aplicaţia franceză Kapten, însă în continuare există probleme în menţinerea unei constante între costuri şi venituri.

Free Now este prezentă şi în România de ceva timp prin brandul Clever (Taxi), schimbat în 2019 în Free Now în urma unei modificări strategice globale aplicată în reţeaua Now, reţea lansată de cei doi acţionari majoritari: Daimler Mobility şi BMW.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.