1 din 5 europeni consideră că tehnologia 5G are efecte negative asupra mediului înconjurător

Retelistica

IPSOS, companie specializată în cercetări de piaţă, a realizat pentru Asociaţia Europeană a Operatorilor de Telecomunicaţii un studiu intitulat “5G awareness and needs” pentru a descoperi cât de informaţi sunt europenii în legătură cu tehnologia 5G şi cât de influenţaţi sunt de fake news-urile apărute în ultimele luni pe reţelele de socializare.

Studiul a fost realizat în august 2020 în 23 de ţări (printre care şi România) pe un eşantion de 7350 de europeni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani. Întreg studiul îl puteţi găsi aici.

Iată care sunt cele mai importante concluzii ale acestuia:

73% dintre europeni au habar despre ce înseamnă 5G, însă doar 24% deţin informaţii detaliate;

5 din 10 europeni au o părere bună despre 5G, în timp ce 1 din 10 europeni sunt împotriva acestei tehnologii;

75% dintre europeni ştiu că tehnologia 5G nu are legătură cu COVID-19, însă 22% spun că aceasta afectează mediul înconjurător, iar 16% susţin că 5G-ul face rău albinelor;

45% dintre europeni au aflat de 5G din media tradiţională (televizor, radio, ziare etc.), 29% de pe reţelele de socializare şi doar 11% se informează din bloguri sau site-uri specializate;

3 din 4 europeni au încredere în informaţiile pe care le găsesc pe site-urile de tehnologie, în timp ce aproape 1 din 3 europeni nu consideră reţelele de socializare ca fiind surse de informare de încredere.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.