YouTube 4K este disponibil pe Apple TV*, iPhone și iPad

Poți reda clipuri la rezoluție 4K din YouTube pe Apple TV, iPhone și iPad.

La iPhone și iPad este suficient să ai instalată cea mai nouă versiune software – iOS 14. Clipurile pot fi redate la 2160p cu 60 fps și HDR. Pe Apple TV este o limitare – 4K cu 30 fps și SDR. Presupun că a apărut această limitare din hardware, în contextul în care vorbim despre un dispozitiv lansat în urmă cu 3 ani. Se discută de ceva timp că Apple ar pregăti un model nou, acolo s-ar putea să se ducă spre 4K cu 60 fps.

Și uite cum Apple face un alt pas în față pe iOS vs Android. Pe iPhone 11 Pro pot reda clipurile din YouTube la 2160p cu 60 fps și HDR, iar pe GALAXY Note20 Ultra sunt limitat la 1080p cu 60 fps și HDR. Aș face pariu că pe Samsung aș avea parte de o experiență și mai imersivă față de iPhone, pentru că discutăm de un panel superior ca rezoluție, rată de refresh etc.

Sursa: TheVerge.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.