Deşi din Google Play se instalează cele mai multe aplicaţii, dezvoltatorii câştigă cei mai mulţi bani prin App Store

Software

De câteva zile am intra în ultimul trimestru al acestui an, un an despre care sunt sigur că vom mai vorbi mult timp de acum încolo.

Cel mai nou studiu Dazeinfo şi Sensor Tower ne confirmă (din nou) că deşi utilizatorii de Android instalează cele mai multe aplicaţii, cei care plătesc mai mult sunt cei din lumea Apple.

La nivelul celui de-al treilea trimestru din 2020 au fost instalate la nivel global aproximativ 36.5 miliarde de aplicaţii, dintre acestea 28.3 miliarde fiind instalate din Google Play. Vorbim astfel de peste 77% din aplicaţiile din întreaga lume. Totuşi, când vine vorba de venituri (aspectul care contează cel mai mult), App Store nu are adversar: aproape 65% din venituri sunt obţinute prin intermediul acestei platforme.

În perioada iunie – septembrie utilizatorii au cheltuit pe aplicaţii aproximativ 29.3 miliarde de dolari, din care 19 miliarde au fost generate prin App Store şi aproximativ 10.3 miliarde prin Google Play. Gândiţi-vă doar că atât Google, cât şi Apple, beneficiază de 30% din aceştia bani, comisionul pe care îl solicită dezvoltatorilor de aplicaţii şi jocuri.

Ultimul trimestru din 2020 se anunţă şi mai interesant, utilizatorii urmând a cheltui şi mai mulţi bani pe aplicaţii în condiţiile în care se preconizează noi restricţii în contextul creşterilor cazurilor COVID-19.

PS: de menţionat că această analiză nu include cheltuielile cu taxele locale, din magazinele online, din reclamele din aplicaţii sau achiziţiile făcute de utilizatori in-app.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.