Placă de rețea dual-band cu Wi-Fi 6 de la QNAP

Retelistica

QNAP a lansat o placă de rețea cu Wi-Fi 6 ce poate fi instalată pe PC-urile cu Windows / Linux sau într-un server de tip NAS. 

QNAP QXP-W6-AX200 este o placă de rețea dual-band (2.4 și 5 GHz) ce suportă Wi-Fi ax + compatibilitate cu standardele mai vechi (Wi-Fi a/b/g/n/ac), se adaugă MIMO 2Tx2R, MU-MIMO TX / RX. Pe un PC cu Windows oferă și conectivitate bluetooth 5.0.

Integrează un modem Intel Wi-Fi 6 AX200 ce oferă viteze de până la 2400 Mbps. Când este montată într-un PC / server are nevoie de un driver (Windows / Linux). Într-un server QNAP dispare necesitatea unui driver. Placa de rețea QNAP permite mai multe unghiuri de înclinare și baza sa este magnetică pentru o prindere cât mai facilă.

QNAP este dedicat furnizării de soluții de rețea de mare viteză, accesibile atât pentru mediile Ethernet, cât și pentru Wi-Fi. QXP-W6-AX200 oferă o conectivitate Wi-Fi 6 avansată pentru a permite back-up de mare viteză, partajarea fișierelor și alte sarcini solicitante în mediile IT moderne“, a declarat Andrei Stîncășeanu, Territory Sales Representative QNAP Systems pentru Romania/SEE.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.