Cine este Night King? Huawei P40 Pro vs iPhone 11 Pro vs Samsung GALAXY Note20 Ultra

Am avut un mic teasing pe aici și cele trei modele de smartphone-uri erau Huawei P40 Pro, iPhone 11 Pro și Samsung GALAXY Note20 Ultra.

Sunt printre cele mai avansate smartphone-uri la nivel de fotografie pe timp de noapte sau în low-light, nu doar prin calitatea senzorilor cât mai ales prin software-ul adus la nivel de postprocesare și interpretare a informației ce ajunge  pe lentilă.

Toate cele trei smartphone-uri au cameră principală cu senzor wide, tele și ultrawide. Huawei P40 Pro integrează și un senzor TOF 3D pentru adâncimea de câmp. Samsung dorește să impresioneze prin numărul de megapixeli de la camera wide, iar Huawei printr-un ultrawide cumva atipic cu o mulțime de megapixeli (40 vs 12 la concurență). La nivel de tele, iPhone mizează pe rețeta clasică cu zoom optic 2x, iar Huawei și Samsung se bat în capacitatea tele prin zoom optic 5x și hibrid ce urcă până la 50x.

În fine, ne interesează cum se descurcă în Night Mode. Huawei P40 Pro scoate cel mai bine imaginile în evidență când este întunerci total și o fărâmă cât de mică de lumină pe care o interpretează ceva mai bine față de concurență. Când avem ceva lumină în cadru, culorile de la P40 Pro sunt parcă prea vii, cumva nenaturale, iar GALAXY Note20 Ultra și iPhone 11 Pro sunt ceva mai bune. Note20 Ultra are tendința în unele imagini să forțeze cumva detaliile și nu-i iese, la un zoom în fotografie te lovește zgomotul de imagine. S-ar putea ca Samsung să mai rezolve aici, printr-un simplu update de firmware.

Îmi este greu să aleg un câștigător și de aceea vă las pe voi să nominalizați câștigătorul în secțiunea de comentarii. Aici găsiți imaginile fără resize (link valabil pentru 7 zile).

Seturile de imagini sunt structurate de la stânga la dreapta: Huawei P40 Pro, iPhone 11 Pro și Samsung GALAXY Note20 Ultra. 

1. Interior, focus pe obiectul din apropiere și interpretare a luminilor;

2. Exterior, întuneric cu puțină lumină în fundal;

3. Exterior, interpretarea reflexiilor puternice;

4. Exterior, low-light;

5. Interior, low-light;

6. Atenția este pe detalii (observați cum ecranul navigației este interpretat diferit de fiecare smartphone în parte);

7. Stabilitate a imaginii (era un vânt destul de puternic pe afară);

8. Detaliile din partea frontală (în spate toate cele trei modele ai scos un fundal frumos);

9. Verdele interpretat distinct de fiecare smartphone (iPhone-ul parcă este ceva mai natural);

10. Observați ce tendință are P40 Pro în low-light (nu este imagine de noapte, dar mi s-a părut interesantă).

Prima ediție a Cine este Night King a avut ca protagoniști pe Google Pixel 3 XL și Huawei P30 Pro. A fost un câștigător clar.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.