OLX a lansat un sistem de rating pentru categoria Electronice şi Electrocasnice

Diverse

OLX îşi doreşte să treacă la nivelul următor în relaţia cu utilizatorii şi lansează un sistem de rating. Cumpărătorii pot lăsa un feedback detaliat vânzătorilor cu care au interacţionat şi pot evalua întreaga experienţă printr-un calificativ. Momentan sistemul este disponibil doar pentru categoria Electronice şi Electrocasnice.

Interesant este că utilizatorii pot lăsa comentarii chiar şi atunci când negocierile nu s-au finalizat cu vânzare de produs. Aceştia pot spune cât de receptiv sau cât de abordabil a fost respectivul vânzător.

Comentariile vor fi completate şi de un sistem de evaluare. Fiecare vânzător va primi un un scor general de evaluare, bazat pe media tuturor recenziilor primite. Acesta nu poate fi ascuns sau eliminat, dar poate fi îmbunătățit odată cu experiențele oferite. Un scor se bazează pe evaluări slabe / bune / excelente ale utilizatorilor.

Patru culori ale scorului sunt disponibile, care arată că:

  • Roșu: majoritatea cumpărătorilor nu sunt mulțumiți de vânzător;
  • Galben: majoritatea cumpărătorilor sunt satisfăcuți în mod rezonabil de vânzător;
  • Turcoaz: majoritatea cumpărătorilor sunt mulțumiți de vânzător;
  • Albastru: majoritatea cumpărătorilor sunt extrem de mulțumiți de vânzător.

Dacă un vânzător consideră că o evaluare este nedreaptă, poate solicita administratorilor OLX să facă o analiză a acelei evaluari pe baza unor explicaţii pertinente.

Butonul “Evaluează experienţa” apare pe orice pagină de detaliu a anunțurilor sau pe pagina de profil a vânzătorului şi este disponibil în aplicaţia Android şi pe varianta mobilă a platformei, m.olx.ro.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.