Uniunea Europeană vrea ca până în 2030 să aibă pe şosele peste 30 milioane de maşini electrice

gAuto

Săptămâna viitoare Comisia Europeană va publica un proiect strategic prin intermediul căruia vor fi prezentate măsuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Uniunea Europeană îşi propune ca până în 2050 să ajungă la un nivel zero al acestor emisii de gaze, iar pentru a realiza acest obiectiv îndrăzneţ trebuie să crească rapid numărul de maşini electrice.

Un prim obiectiv secundar va fi ca până în 2030 pe şoselele din Uniunea Europeană să circule peste 30 de milioane de vehicule electrice. Conform proiectului consultat de Reuters ”obiectivul UE de a ajunge la un nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050 nu poate fi atins fără introducerea unor măsuri extrem de ambiţioase, pentru a reduce dependenţa sectorului transporturilor de combustibilii fosili. Atingerea obiectivelor climatice ale blocului comunitar necesită “cel puţin” 30 de milioane de vehicule cu emisii zero până în 2030.”

În proiect se estimează că Europa va avea nevoie de trei milioane de puncte publice de reîncărcare şi 1.000 de staţii de alimentare cu hidrogen până în 2030 şi de aceea vor fi adoptate măsuri care vor sprijini finanţarea acestora. În acest moment extinderea reţelei de staţii de încărcare nu ţine pasul cu creşterea puternică a vânzărilor de automobile electrice, iar lipsa infrastructurii de încărcare ar putea afecta vânzările viitoare de vehicule ecologice.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.