Huawei ar putea livra 70 – 80 milioane de smartphone-uri în 2021, cu aproximativ 60% mai puţin față de 2020

Telefoane Mobile

Pentru Huawei anul 2021 se anunţă unul foarte provocator, unul care ar putea decide dacă compania continuă mai departe cu divizia de telefoane sau nu.

Veştile din piaţă, din rândul analiştilor, nu sunt deloc îmbucurătoare. Huawei are mari probleme în a-şi procura componente pentru smartphone-uri, tocmai de aceea estimările actuale susţin că producătorul chinez ar urma să vândă anul acesta aproximativ 70 – 80 milioane de unităţi, cu până la 60% mai puţine device-uri decât în 2020 când Huawei a reuşit să comercializeze undeva la 189 milioane de unităţi.

Probleme urgente sunt şi în cazul seriei de smartphone-uri Huawei P50. Lansarea acesteia ar urma să aibă loc luna viitoare, însă surse noi susţin că din cauza procesului foarte greoi de procurare a componentelor, Huawei se gândeşte să amâne prezentarea oficială (ar apărea o distanţă considerabilă între momentul lansării şi posibilitatea de livrare efectivă).

La începutul lui 2019 ne gândeam când va ajunge Huawei lider mondial pe piaţa de telefoane mobile, iar acum ne gândim cât va mai rezista această companie pe aceeaşi piaţă în contextul în care are acces foarte limitat la componente hardware şi software. Câte se pot întampla în doi ani.

Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.