Renault Group anunţă că 2020 a fost cel mai slab an din istoria grupului cu pierderi operaţionale de 337 milioane de euro

gAuto

Renault Group a publicat rezultatele financiare pentru anul 2020, cel mai greu an din istoria producătorului auto.

Conform datelor furnizate de Renault Group, anul trecut compania a avut venituri totale de 43.5 miliarde de euro (-21.7% vs 2019) şi pierderi operaţionale de 337 milioane de euro (cel mai slab rezultat din istoria grupului). La nivel de maşini vândute, Renault Group a comercializat în 2020 un total de 2.95 milioane de unităţi, în scădere cu 21.3% comparativ cu 2019.

Vestea bună este că în semestrul al doilea piaţa a început să îşi revină, în această perioadă vânzările fiind doar cu 8.9% mai mici decât 2019, însă cu un profit operaţional de 866 milioane de euro.

„După o primă jumătate de an influențată de Covid-19, grupul a îmbunătățit semnificativ performanțele în a doua jumătate a anului. Acest rezultat este datorat efortului tuturor angajaților, accelerării cu succes în planul de reducere a costurilor fixe și îmbunătățirii politicii de prețuri. Prioritatea este profitabilitatea și generarea de lichidități, așa cum am anunțat în planul nostru strategic «Renaultution». 2021 va fi dificil date fiind necunoscutele în privința crizei sanitare precum și în privința crizei componentelor electronice. Vom face față acestor provocări împreună, menținând ritmul pentru recuperarea în care ne-am angajat cu succes începând de vara trecută”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Se pare că gaura neagră din bugetul Renault Group este Nissan, restul companiilor fiind mult mai stabile.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.