TOP 5: Funcții prin care videoproiectorul The Premiere de la Samsung iese în evidență

Samsung a adus un proiector video în România – The Premiere. Din comunicat se specifică clar ce ambiție are compania sud-coreeană – să aducă o experiență similară unui cinema în casele celor ce-l achiziționează.

Am selectat 5 funcții interesante prin care iese cumva în evidență.

1. Distanța redusă de la care proiectează;

The Premiere are nevoie de o distanță de 11.3 cm față de perete spre a proiecta un ecran cu diagonala între 100 – 130 inch (de la 254 la 330 cm). Discutăm despre un ultra short throw pe care-l poți adu cu adevărat lângă spațiul pe care urmează a proiecta. Nu trebuie să-l prinzi în tavan la o anumită distanță etc.

2. Primul proiector cu certificare HDR10+ din lume;

Samsung inovează și în ce privește imaginea proiectată de către noul său proiector video. Modelul de top dispune de tehnologia RGB Triple Laser ce oferă tonuri de culoare plăcute. Acoperă 106% din spectrul de culoare BT.2020, 147% în gama DCI-P3, iar luminozitate atinge 2800 ANSI lumeni.

3. Design minimalist și compact;

Samsung și-a propus să livreze un produs ce este ușor de instalat, cu un design minimalist și atemporal, care să nu se demonetizeze în timp. Să nu atragă atenția în mod deosebit, să fii concentrat mai degrabă pe imaginea adusă în living etc.

4. Funcții smart;

Rulează Tizen OS (idem cu smart TV-urile Samsung) și implicit ai acces la suita de aplicații de acolo (Netflix, YouTube, Prime Video etc). Suportă tehnologia Tap View ce permite share-ul de conținut de pe smartphone spre proiectorul video. Include un mod numit FILMMAKER Mode astfel încât ți se aduce filmul la setările de imagine pe care și le-a dorit regizorul. Pe partea de conectivitate dispune de 3 x HDMI, RJ-45, 1 x USB, eARC, Wi-Fi ac, bluetooth 4.2, intrare RF – terestră, cablu sau satelit etc. Are și suport pentru AIR Play 2.

5. Sunet de 40W cu 4.2 + Dolby Digital Plus;

Aș spune că pentru un living de dimensiuni normale dispune de suficientă putere pe partea de sunet: 40W RMS livrați de un sistem 4.2, are și certificare Dolby Digital Plus, 30W RMS pe modelul entry.

Declarație oficială:

The Premiere este televizorul care oferă o experiență de vizionare completă, care poate fi folosit într-o mulțime de situații, fiind echipat cu specificațiile care contează cel mai mult pentru utilizatori: un design simplu, care se potrivește în orice locuință, calitatea înaltă a imaginii, indiferent de condițiile de iluminare, sunet imersiv, care are la bază tehnologia Acoustin Beam, precum și funcționalitățile unui televizor smart – la toate acestea se adaugă și ușurința cu care poate fi instalat și utilizat, astfel încât putem spune că am adus experiența de cinema în casele utilizatorilor”, a declarat Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics Samsung Electronics Romania si Bulgaria.

De fapt, este un proiector video cu funcțiile unui smart TV.

Prețurile sunt pe măsură, pleacă de la 12999 lei în varianta single laser și ajunge la 24999 lei în echiparea de top – triple laser  Mai multe detalii pe site-ul producătorului.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.