Netflix şi HBO Go au împreună o cotă de piaţă de 70% în România

Software

Serviciile de streaming au luat amploare în ultimii ani şi în România, milioane de români având în acest moment cel puţin un cont activ.

Din păcate în ţara noastră platformele noi ajung mai greu, nu suntem o ţară atât de atractivă pentru acestea, astfel că 70% din piaţă este deţinută de Netflix şi HBO Go. La sfârşitul anului 2020 Netflix avea o cotă de piaţă de 44%, în timp ce HBO Go se oprea abia la 26%. Dacă în cazul Netflix vorbim de o creştere lentă, dar constantă, în cazul HBO Go vorbim de o stagnare.

Pe locul trei în piaţa de streaming din România se află Amazon Prime Video cu o cotă de piaţă de 15%, în timp ce locul al patrulea este ocupat de Horizon Go, serviciul de streaming Vodafone cu o cotă de piaţă de 11%. Restul de 4% se împarte între platformele posturilor de televiziune.

Analiza a fost realizată de site-ul JustWatch.com (un fel de librărie a serviciilor de streaming) pe baza informaţiilor strânse în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.