Facebook a anunţat lansarea aplicaţiei Instagram Lite destinată zonelor şi comunităţilor aflate în curs de dezvoltare

Software

Sucursala Facebook din Tel Aviv (Israel) a finalizat cu succes dezvoltarea aplicaţiei Instagram Lite. Aceasta a fost anunţată oficial în urmă cu doar câteva ore şi este deja disponibilă spre descărcare din Google Play în peste 170 de ţări.

Instagram Lite are doar 2 MB, funcţionează chiar şi pe reţele 2G şi este destinată zonelor şi comunităţilor aflate în curs de dezvoltare. Aplicația include principalele caracteristici ale Instagram, permițând editarea și publicarea fotografiilor, adăugarea de reacții sub formă de GIF-uri și stickere sau partajarea înregistrărilor video.

Există şi câteva funcţii importante ce vor lipsi pe această versiune Lite, iar aici aş menţiona mare parte din filtrele avansate pentru cameră, Instagram Live, funcţia de magazin, filtrele de realitate augmentată şi capabilitatea de a face transmisii video in înteriorul rețelei.

Instagram Lite este compatibilă cu funcţia Reels, un fel de TikTok în versiunea Facebook.

Compania americană speră ca prin această aplicaţie să câştige noi utilizatori în regiuni precum America de Sud sau Asia de Sud (zonă cunoscută şi drept Subcontinentul Indian).

Sursa: techcrunch.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.