Netflix și decizia de a opri „share-ul” unui cont: PRO sau CONTRA?

Opinie

Ştirea acestui sfârşit de săptămână din sfera noastră de interes a fost cea legată de testele pe care le face Netflix în Marea Britanie pentru o viitoare interzicere a share account-ului, adică a împărţirii unui cont cu mai multe persoane (rude, prieteni, colegi de muncă etc.)

Ca un rezumat la rezumat, Netflix vrea mai mulţi bani şi nu prea îi mai convine să permită acest împrumut de cont. În acest context caută soluţii pentru a forţa cumva utilizatorii să aleagă un abonament individual în dauna celui comun din prezent.

Discuţia pe subiect este lungă şi va fi destul de greu ca Netflix să implementeze o metodă câştigătoare fără a deranja actualii abonaţi. Sunt foarte mulţi care pentru 3-4 euro / lună sunt mulţumiţi de acest serviciu, însă nu ştiu dacă ar da 10 sau 12 euro în cazul unei limitări de acest gen. Astăzi la muncă am discutat intens cu ai mei colegi pe subiect, aproape toţi dintre ei având abonament Netflix împărţit între ei, cu prietenii sau cu rudele. Majoritatea au spus că vor renunţa la Netflix dacă se ajunge la o astfel de decizie deoarece nu petrec atât de mult timp pe platformă încât să justifice diferenţa de bani.

Dacă îşi doreşte cu adevărat această modificare, Netflix trebuie să o facă într-o manieră foarte, dar foarte elegantă. Graniţa dintre un serviciu mai bun vs lăcomie este fină, iar platformele concurente vor putea folosi o astfel de decizie în interesul lor.

Un răspuns la întrebarea din titlu nu am în acest moment deoarece vorbim de foarte mulţi factori necunoscuţi. Dacă m-aş referi punctual la România, da, cred că Netflix va pierde abonaţi, dar la nivel global este greu de estimat. Depinde foarte mult de cum va fi jucată această carte.

Voi ce credeţi ? Va pierde sau nu abonaţi dacă va limita accesul la abonamentele comune ?

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.