4 inovații pregătite de către OnePlus pentru fotografiile făcute cu smartphone-urile sale

Smartphone-urile OnePlus au fost criticate de-a lungul timpului pentru camera ce aduce rezultate modeste. De-a lungul timpului au venit constant cu îmbunătățiri, iar ecartul nu mi se mai pare a fi așa ridicat față de ceilalți jucători din segmentul premium.

Totuși, ambițiile OnePlus pentru 2021 sunt mult mai mari, iar compania chineză  iese în față cu 2 tehnologii și 2 funcții:

1. Senzorul Sony IMX789 – cel mai mare și mai performant senzor adus pe un smartphone OnePlus. Înțeleg că este un senzor customizat de către OnePlus, are suport pentru 12-bit RAW și ar livra imagini cu culori vibrante. Pentru fotografi profesioniști ar veni cu mai multe opțiuni de post-editare.

Aveți și câteva imagini realizate cu noul senzor:

2. Tehnologia Freeform pentru obiective (elimină distorsiunile de la fotografiile ultrawide);

Și aici aveți un exemplu, în prima imagine sunt vizibile distorsiunile de la clădire, iar în a doua au dispărut ca prin minune pentru că s-a mers pe tehnologia dezvoltată de OnePlus.

3. Cameră panoramică cu unghi de 140 grade;

Discutăm despre o tehnologie la care OnePlus lucrează și are în gând să o aducă la pachet cu un viitor flagship, la fel și lentila bionică de la punctul 4. Sunt combinate două lentile și o prismă, iar cele două imagini obținute ajung a fi unite în una singură, iar distorsiunile sunt aproape inexistente. De aici reiese o fotografie panoramică de mare angajament.

4. Lentilă bionică pentru focalizare rapidă la camera de selfie-uri;

Este o tehnologie ce va fi implementată pe camera frontală. Se inspiră din funcțiile ochiului uman, iar noile T-lens promite o reducere a timpului de autofocus sub 1 ms (de 5 – 10 ori mai bine față de tehnologia din prezent).

Seria OnePlus 9 este așteptată spre a fi lansată pe 23 martie.

Sursa: OnePlus.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.