OnePlus pune la îndoială corectitudinea review-urilor DxOMark şi nu va trimite la teste seria OnePlus 9

Telefoane Mobile

Francezii de la DxOMark sunt un nume important în lumea telefoanelor inteligente, aceştia având la un moment dat cele mai complete review-uri ale camerelor foto. Din păcate / din fericire în ultima perioadă au apărut numeroase controverse în jurul acestei companii şi chiar dacă unii producători de smartphone-uri folosesc DxOMark drept etalon, alţii îi contestă.

Deşi până acum OnePlus folosea rezultatele DxOMark în promovarea device-urilor sale, ceva s-a schimbat, astfel că seria OnePlus 9 nu va ajunge pe masa testelor echipei franceze. Nu ştim sigur motivele companiei chineze, însă zvonurile susţin că recenziile din ultima perioadă sunt cel puţin ciudate, astfel că mai mulţi producători, printre care şi OnePlus, se gândesc să renunţe definitiv la colaborarea cu DxOMark.

Una dintre cele mai recente controverse şi poate cea cu impact mediatic cea mai mare a fost legată de analiza Samsung GALAXY S21 Ultra. Review-ul DxOMark a declanşat rumoare în presa de specialitate deoarece concluzia acestuia a fost că rezultatele fotografice sunt mai slabe decât cele obţinute de Samsung GALAXY S20 Ultra. Mai multe voci susţin contrariul, de aici şi întreaga agitaţie din jurul subiectului.

În trecut DxOMark a mai fost acuzat de luare de mită şi de publicarea de recenzii plătite.

Chiar dacă DxOMark a negat de fiecare dată acuzaţiile, istoria ne spune că niciodată nu iese fum fără foc, astfel că un sâmbure de adevăr tot există.

Sursa: gizmochina.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.