România va lansa în luna iunie primul său satelit cu o rachetă proiectată şi construită integral în ţara noastră

Diverse

Conform reprezentanţilor ARCA (Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică) în luna iunie a acestui an România îşi va plasa pe orbită primul său satelit, devenind astfel a doua ţară din Uniunea Europeană cu propriul satelit, după Franţa.

Racheta care va duce pe orbită satelitul se numeşte EcoRocket şi este proiectată şi construită integral în România de către ARCA. Racheta va fi lansată de sub Marea Neagră prin intermediul unei proceduri în premieră, una ce reduce dependenţa clasică de o rampă de lansare. EcoRacket va deveni prima rachetă orbitală românească.

Se pare că prin această lansare ARCA îşi doreşte să câştige premiul de 10 milioane de euro oferit de Comisia Europeană, unul menit să stimuleze industria aerospaţială europeană prin construcţia de rachete lansatoare de sateliţi cu impact redus asupra mediului înconjurător şi la un cost de lansare redus.

Personal nu am înţeles ce face satelitul. Are vreun rol / obiectiv sau este prins în proiect doar pentru a promova capacitatea EcoRocket de a lansa sateliţi pe orbită ? Nu am găsit nicio informaţie legată de satelit, doar despre rachetă.

Via: defenseromania.ro, facebook.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.