Apple se supune legislației din Rusia și permite ca iPhone-urile și iPad-urile să integreze aplicații preinstalate în procesul de setare inițială

Software

Apple a ales să accepte și să respecte legislația din Rusia, iar iPhone-urile și iPad-urile vor avea o suită de aplicații preinstalate în procesul de setare inițială. Lista este furnizată de către guvernul din Rusia.

Noua lege intră în vigoare din 1 aprilie 2021 și este o premieră pentru Apple. În sensul în care până acum nu au permis nimănui să preinstaleze aplicații pe iPhone & iPad. Mă refer în special la operatori de telefonie mobilă ce s-ar fi bucurat să aducă o sumă de bloatware la pachet cu noul iPhone.

Pe de altă parte, Apple a amenințat că se retrage dacă legea adoptată în Rusia este pusă în aplicare. Uite că până la urmă au ales să respecte legislația respectivă și să nu plece dintr-o țară cu peste 140 milioane locuitori, unde sunt vândute cu siguranță milioane de iPhone-uri, iPad-uri etc.

Mi se pare că se deschide o cutie a Pandorei și alte state s-ar putea să aibă recomandări similare. Fie vorba între noi, nu este așa grav. În sensul în care poți selecta ce aplicații alegi să instalezi + poți după setarea inițială să le dezinstalezi, fix cum faci cu orice aplicație third-party pe un iPhone sau iPad.

Pe Android nu este această problemă pentru că aplicațiile preinstalate sunt la ordinea zilei. Ai parte de servici ce dublează pe cele furnizate de Google (Mail, Messenger, Calendar etc), aplicații recomandate de către producător (Facebook, Instagram etc) sau aplicații de la operatorul de telefonie mobilă.

Sursa: 9to5mac.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.