Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) este investigată de Consiliul Concurenţei pentru un posibil abuz de poziţie dominantă

Retelistica

Când am citit primele titluri despre acest subiect m-am gândit: “Unde mai are Telekom Romania posibilitatea de a face abuz de poziţie dominantă ?”. Surprinzător sau nu, încă există o astfel de opţiune.

În cursul zilei de astăzi reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei au făcut o vizită surprinzătoare la sediul Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) pentru a ridica o serie de documente ce urmează a fi analizate în cadrul acestei investigaţii.

Pentru a se obţine o autorizaţie de construcţie în România sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilități urbane, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili dacă construcția propusă nu creează dificultăți în funcționarea rețelelor edilitare din zonă, iar operatorii le emit contra cost.

Se pare că în 2019 Telekom Romania Communications a solicitat un tarif mult mai mare decât în anul anterior pentru a emite astfel de avize, creştere ce nu are justificare economică.

Momentan ne aflăm într-o etapă preliminară a investigaţiei, însă dacă se constată că în acest caz Telekom Romania Communications a abuzat de poziţia sa dominantă, compania ar putea fi amendată cu până la 10% din cifra de afaceri.

Reprezentanţii Telekom Romania Communications au venit şi cu un comunicat pe subiect: „Telekom a luat cunoștință de investigația deschisă de Consiliul Concurenței și a cooperat deplin în procedurile derulate până în prezent. În continuare, Telekom va manifesta întreaga disponibilitate și va furniza autorității toate informațiile necesare pentru a înlătura orice îngrijorare cu privire la stabilirea tarifului pentru avizele de amplasament. Pentru Telekom, respectarea legilor și a reglementărilor este o prioritate.”

Sursa: hotnews.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.