OnePlus renunţă la HydrogenOS, iar în locul acestuia va implementa interfaţa ColorOS de la Oppo

Software

Pentru cei care nu ştiu, OnePlus a dezvoltat două interfeţe bazate pe Android pentru smartphone-urile sale: OxygenOS pentru piaţa globală şi HydrogenOS pentru piaţa chineză.

Dacă OxygenOS va continua să fie îmbunătăţit, se pare că pentru HydrogenOS drumul a ajuns la final. OnePlus a anunţat că va înceta să dezvolte HydrogenOS, iar site-ul oficial dedicat acestei interfeţe va fi închis pe 24 martie. De asemenea, începând cu 1 aprilie serverul dedicat pentru actualizări OTA va înceta să mai funcţioneze.

Se pare că noile smartphone-uri din seria OnePlus 9 vor fi comercializate în China cu interfaţa ColorOS 11 a celor de la Oppo.

Producătorul chinez nu şi-a justificat decizia, însă zvonurile spun că interfaţa HydrogenOS nu este foarte apreciată în China, iar din acest motiv vânzările de OnePlus-uri sunt modeste. Pentru a încerca o revitalizare a brandului, OnePlus a decis să meargă pe mâna Oppo (cel mai bine vândut brand la început de 2021) şi al său ColorOS.

Sursa: techradar.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.