Ce beneficii a adus Apple mediului prin renunţarea la încărcătoarele din cutia de retail a iPhone-urilor ?

Telefoane Mobile

Apple a anunţat câţi bani a câştigat prin renunţarea la încărcătorul prezent în mod normal în cutia de retail a unui iPhone. Not. Apple a anunţat ce beneficii a adus mediului prin renunţarea la încărcătoarele din cutia de retail a iPhone-urilor.

Principala justificare a companiei americane a fost cea legată de protejarea mediului, iar la câteva luni distanţă de la prezentarea oficială a seriei iPhone 12 aflăm că lipsa încărcătorului din pachetul de retail a dus la salvarea a 861.000 de tone metrice de cupru, staniu şi minereu de zinc.

Cutiile de retail pentru iPhone 12 au fost cu 70% mai mici, astfel că au încăput cu 70% mai multe într-un palet. S-a redus astfel cantitatea de plastic şi carton folosită în fabricarea cutiilor.

Sigur că Apple nu va menţiona niciodată că majoritatea celor care şi-au cumpărat noul iPhone şi-au achiziţionat şi încărcătorul separat. Astea sunt doar poveşti. Până atunci rămâne o singură concluzie: Apple protejează mediul înconjurător. În curând utilizatorii vor primi doar smartphone-ul.

“Renunțarea la încărcătoare a fost o schimbare îndrăzneață pentru Apple și o schimbare necesară pentru planeta noastră. De la eliminarea adaptoarelor din cutiile de iPhone și Apple Watch, am evitat exploatarea minieră a unei cantități importante de materiale și am eliminat emisiile de pe urma procesării și transportării lor.” se arată în comunicatul Apple.

Sursa: phonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.