Apple AirTag sau cum știi mereu unde sunt cheile, portofelul etc

Apple a dezvoltat un tracker smart. Se numește AirTag, costă 29 dolari și folosește tehnologia Ultra Wideband + poți să-l personalizezi la exterior în funcție de preferințe și din start dispune de o sumă de accesorii (unul dintre ele chiar de la Hermes).

Apple AirTag are certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful. Încorporează un speaker, iar bateria CR2032 oferă până la un an de autonomie, după care poate fi înlocuită.

Conectezi tracker-ul la Find My App pe smartphone-urile din seriile iPhone 11 și iPhone 12. Acolo vei descoperi ultima locație a AirTag-ului. Dacă se află în aria bluetooth poți să activezi sunetul prin smartphone sau Siri.

Dacă nu se află în aria bluetooth, te poți baza pe Precision Finding (nume ales de către Apple pentru tehnologia Ultra Wideband din chipsetul U1 de pe AirTag, informații de la cameră, ARKit, accelerometru și giroscop). Vei fi ghidat printr-o combinație de sunet, feedback haptic și vizual.

Alte 2 lucruri interesante legate de AirTag:

  • pierzi Apple AirTag și o setezi ca pierdută, când intră în aria de operare a altui iPhone va trimite datele tale spre a putea lua legătura și recupera itemul respectiv;
  • Apple AirTag folosește alte smartphone-uri spre a-și updata locația (bineînțeles, în mod anonim și securizat).

Sunt o sumă de brelocuri pentru Apple AirTag, unul chiar de la Hermes pe lângă cele obișnuite din piele și poliuretan. Poți să ai un emoji personalizat pe smart tracker.

Prețul din SUA este de 29 dolari și poți alege un pachet de 4 la 99 dolari.

Sursa: Apple.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.