Apple TV 4K în generație 2021: A12 Bionic, telecomandă nouă cu Siri și funcții smart de calibrare a culorilor

În cele din urmă a fost lansat și Apple TV 4K într-o ediție actualizată. Apple spune că a primit un spor important la nivel de performanță, decodare video și procesare audio.

Au trecut de la A10X spre A12 Bionic (a debutat pe iPhone Xr și Xs, în 2018). Este dezvoltat pe 7nm, hexa-core cu 2 x Vortex la 2.5 GHz și 4 x Tempest la 1.6 GHz cu un GPU Apple de tip quad-core. Cu siguranță este suficient spre a avea conținut 4K cu HDR etc.

Alte noutăți implementate pe Apple TV 4K în ediție 2021:

  • capacitatea de a reda 4K HDR + Dolby Vision la 60 fps, poți reda clipurile trase cu iPhone 12 Pro și 12 Pro Max spre TV în condiții optime;
  • telecomanda cu Siri primește un model nou (înțeleg că vechea telecomanda era criticată pentru designul simetric ce o făcea greu de utilizat pe întuneric). În partea superioară se află o suprafață tactilă cu 5 direcții, recunoaște și gesturile de tip swipe. Amintește ca design de iPod-urile de acum ceva timp. Pe telecomandă se află reglarea volumului, opțiunea rapidă de Mute și Pornire / Oprire pentru TV, butonul pentru activarea Siri l-au dus în lateral;
  • calibrare de culoare ce necesită utilizarea unui iPhone (unul cu iOS 14.5 și Face ID). Apple nu a oferit mai multe detalii, dar cel mai probabil este ca și cum ai folosi un spectrofotometru. Acum rămâne de văzut dacă este doar marketing sau se simte o diferență în utilizarea de zi cu zi. Ar putea fi un feature util, pentru că majoritatea utilizatorilor de televizoare nu-și calibrează display-ul de niciun fel;
  • Apple Fitness+ (pentru cei interesați să facă mișcare acasă), Apple Arcade (peste 100 de jocuri considerate premium), hub pentru controlul accesoriilor HomeKit, suport pentru mai mulți utilizatori etc.

Prețul din SUA pentru noul Apple TV 4K este de 179 dolari. Bineînțeles, telecomanda trebuie achiziționată separat – 59 dolari (telecomanda este compatibilă și cu modele mai vechi de Apple TV 4K și Apple TV HD, achiziționată separat costă 59 dolari). Debutează la precomandă pe 30 aprilie, iar livrările încep din a 2-a parte a lui mai 2021. Mă aștept să-l găsim și în țara noastră de la sfârșit de mai / început de iunie.

Sursa: Apple.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.