Orange va introduce din luna mai o taxă de 0.595 euro TVA inclus pentru cei care vor facturile tipărite pe hârtie

Retelistica

Orange România a început încă de anul trecut un proces de reducere a consumului de hârtie, iar facturile tipărite nu fac excepţie de la regulă. În vara lui 2020 operatorul telecom informa clienţii că nu vor mai primi facturile tipărite pe hârtie atât timp cât în contul de abonat există o adresă de mail asociată.

Există în continuare un număr important de clienţi ce nu au încă o adresă de mail, iar aceştia au început să primească din partea Orange o informare prin intermediul căreia le este adusă la cunoştinţă că din luna mai vor fi taxaţi cu 0.595 euro TVA inclus pentru tipărirea facturii.

“Începând cu luna viitoare, pentru factura pe hârtie se va percepe o taxă de tipărire în valoare de 0.595 euro TVA inclus. Te rugăm să citeşti secţiunea Informaţii modificări contractuale.” – se arată în mesajul transmis clienţilor.

Pe o parte înţeleg logica celor de la Orange, cea de reducere a consumului inutil de hârtie, însă cel mai probabil cei care nu au adrese de mail sunt pensionarii, cei care nu ştiu să folosească un astfel de mijloc de comunicare. Este cumva injust să îi taxezi cu aproape 3 lei / lună doar pentru că aceştia nu ştiu să folosească tehnologia.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.