Din 2024 Ford va produce la fabrica din Craiova un autovehicul comercial uşor 100% electric

gAuto

Ford are planuri mari cu fabrica de la Craiova, compania americană urmând a investi 300 de milioane de dolari pentru a putea produce în viitor şi maşini electrice.

Ford intenţionează să lanseze în 2023 un nou autovehicul comercial uşor ce va fi produs exclusiv la Craiova. Maşina va beneficia de motoare diesel şi pe benzină, iar din 2024 va exista şi o versiune 100% electrică.

Investiţiile din perioada următoare fac parte din angajamentul companiei de a atinge zero emisii în Europa până în 2024. Ford intenţionează ca până în 2030 două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie modele electrice sau plug-in hybrid.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova.

Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa, prin intermediul unui comunicat de presă.

În prezent la fabrica din Craiova se produc modelele Ford Puma, Ford EcoSport şi motorul EcoBoost de 1.0 litri.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.