Ce caută românii pe Google înainte de Paște – ediția 2021

Diverse

De obicei, Google venea cu astfel de informații pe sfârșit de an și avem articole cu cele mai populare căutări: 2020, 2019 etc.

S-au gândit să se uite puțin prin Google Trend și să ne pună în temă cu căutările românilor înainte de Paștele Ortodox.

Cele mai populare căutări din ultima săptămână:

  • Când se vopsesc ouăle de Paște;
  • Când începe școala după Paște;
  • De ce se taie miel de Paște;
  • Antreuri de Paște;
  • Semnificația mielului de Paște;
  • Urări de Paște;
  • Salata boeuf Paște. 

Bineînțeles, nu avea cum să lipsească salata boeuf (un fel de laitmotiv că aș face pariu că se află în trending și înainte de Crăciun).

Apropo, legat de mâncarea înainte de Paște – înțeleg de la Google că chef Scărlătescu este în mare vogă (termeni căutați intens – drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu”, „ciolan de miel Scărlătescu”). Tot în ce privește rețetele se află la mare căutare: rețeta de cozonac Alex Cîrțu, saksuka turcească, pasca fără aluat, rețeta clasică de cozonac din cartea lui Sanda Marin. 

Legat de obiceiul de a vopsi ouăle înțeleg că a apărut o metodă nouă de vopsire cu șervețele și bețișoare, iar alte căutări sunt legate de ouă marmorate cu foi de ceapă”, „vopsea de ouă cu sclipici”. Înțeleg că iepurașul este și el în proces de adoptare locală, iar căutările cresc exponențial în fiecare an înainte de Paște („iepuraș de Paște de decupat”, imagini cu iepurașul de Paște sau „tort iepuraș”). 

Nu știu cum le vedeți voi, dar mi se par mai puțin interesante față de cele de la sfârșit de an când scapă tot felul de accidente și trenduri la care nu te aștepți să iasă în topurile de genul.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.