OnePlus îşi pierde şi mai mult din identitate integrându-se şi mai puternic în structura Oppo

Diverse

La începutul acestui an aflam că OnePlus şi Oppo vor lucra la comun în dezvoltarea de noi device-uri, iar la scurt timp după am descoperit că smartphone-urile OnePlus din China vor fi comercializate cu interfaţa ColorOS în locul celei standard HydrogenOS.

Se pare că această integrare a OnePlus în structura Oppo va trece în curând la un alt nivel, aspect confirmat chiar de către CEO-ul companiei pe forumul oficial. Într-o declaraţie plină de speranţă, Pete Lau a afirmat că acest pas era o necesitate şi că utilizarea la comun a resurselor va permite celor doi producători să lanseze produse din ce în ce mai calitative.

Chiar dacă OnePlus şi Oppo vor deveni intern o singură echipă, la nivel comercial OnePlus va rămâne un brand şi o companie independentă.

Personal mi se pare că această decizie ştirbeşte din identitatea OnePlus, iar în perioada imediat următoare vom vedea smartphone-uri OnePlus rebranduite în Oppo şi invers. Cumva imaginea de brand OnePlus a ajuns într-o zonă mainstream şi cam atât. Nu mai există unicitatea de acum câţiva ani.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.