36 de state americane dau în judecată Google pentru monopol în cazul Google Play Store

Software

36 de state americane dau în judecată Google şi acuză gigantul tech de monopol în cazul Google Play Store.

Google este acuzată că încalcă Secţiunile 1 şi 2 din Legea Antitrust (Sherman Act), adică face abuz de puterea de piaţă pe care o are şi obligă într-un fel sau altul utilizatorii să plătească prin sistemul de plată Google.

Se pare că peste 90% dintre utilizatorii Android din Statele Unite ale Americii folosesc Google Play Store, în timp ce niciun alt magazin de aplicaţii nu atinge măcar 5% din total piaţă. Legat de plăţi, Google percepe un comision de 30% pentru toate plăţile făcute prin sistemul său de plată, în timp ce alţi procesatori de plăţi precum PayPal sau Braintree percep comisioane mult mai mici (2.9% + 30 de cenţi).

Google este acuzată astfel că omoară micile companii ce încearcă să concureze cu ei într-un ecosistem (Android) în care, teoretic, toţi au şanse egale.

Google a răspuns acestor acuzaţii afirmând că Android este o platformă deschisă şi că oricine poate concura cu oricine. Nu acelaşi lucru se poate spune despre iOS, platformă unde doar AppStore există.

Sursa: xda-developers.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.