Xiaomi este lider de piaţă în România?

Telefoane Mobile

De curând am aflat că la nivel global Xiaomi îi suflă în ceafă liderului Samsung, în timp ce în Europa compania chineză a depăşit deja producătorul sud-coreean. Vorbim de statistici valabile pentru al doilea trimestru din 2021, adică perioada de vânzare aprilie – iunie.

În urmă cu doar câteva ore am primit un comunicat de presă care ne prezintă statistica pentru aceeaşi perioadă şi la nivelul României. În ţara noastră Xiaomi a ajuns pe primul loc cu o cotă de piaţă de 30% (+205% vs aceeaşi perioadă din 2020), în timp ce Samsung a trecut pe locul doi cu o cotă de piaţă de 26% (-54% vs aceeaşi perioadă din 2020).

Observaţi că şi Oppo sau Lenovo (Motorola) vin tare din urmă având o creştere de 428%, respectiv 103%. La Apple situaţia nu este alarmantă, chiar dacă avem o scădere de 28%.

Interesant de menţionat este că în Europa Centrală şi de Est,  Xiaomi a ajuns lider de piață în ţări precum Rusia, Polonia, Ucraina, Cehia, Belarus, Slovacia, Lituania şi mai nou România.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.