Bugetul alocat primei etape din noua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice 2021 a fost epuizat în 5 minute

Hardware

Ieri a fost prima zi în care românii au putut genera vouchere pentru prima etapă din noua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice. În teorie această etapă durează între 26 noiembrie şi 2 decembrie, însă bugetul alocat a fost epuizat într-un timp record.

Generarea voucherelor s-a putut face începând cu ora 10:00, iar la ora 10:05 bugetul era epuizat. În cele 5 minute au fost solicitate 35.000 de vouchere astfel:

  • 13.370 vouchere pentru maşini de spălat rufe;
  • 7.134 vouchere pentru maşini de spălat vase;
  • 14.496 vouchere pentru frigidere / congelatoare.

Voucherele sunt nominale, netransmisibile şi valabile 15 zile de la validarea de către AFM (validarea se va realiza cel mai probabil joi – vineri ţinând cont că până atunci bugetarii sunt în concediu).

La prima vedere pare un succes remarcabil, însă şi în sesiunea din vară bugetele s-au epuizat rapid, iar când a fost vorba de valorificarea acestora situaţia a fost diferită. Din cele 75 milioane lei alocate au rămas nefolosite aproximativ 34 milioane lei, adică peste 45% din bugetul total.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre această sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice, am scris despre modificările sesiunii actuale față de cele din etapele trecute, precum și detaliile complete despre modul în care ne putem înscrie spre a putea beneficia de vouchere.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.